Home page

Intermediair vaak goedkoper dan internetaanbieders

Uit onderzoek van Voogd & Voogd blijkt dat bemiddelaars voor autoverzekeringen in de meeste gevallen goedkoper zijn dan internetverzekeraars en direct-writers. "Dit in tegenstelling tot het beeld dat deze aanbieders bij consumenten proberen te creëren", aldus de serviceprovider uit Middelharnis.

Voogd & Voogd baseert haar conclusie op een analyse van een steekproef van 150.000 unieke berekeningen die in de maand november door bemiddelaars en consumenten zijn uitgevoerd in Klik & Sluit, de vergelijkingssoftware van Voogd & Voogd. In 83% van het aantal berekeningen bieden bemiddelaars de scherpste premie. Onder de internetverzekeraars scoort Zelf.nl (SNS Reaal) relatief het beste. De meest luidruchtige internetverzekeraars AllSecur (Allianz) en Ditzo (ASR) presteren in de premievergelijking matig tot slecht, aldus Voogd & Voogd. De autopremie van Ditzo is gemiddeld 28% duurder dan de meest voordelige autopremie bij de bemiddelaar.

"Als de met ons samenwerkende bemiddelaars hun klanten een volledige vergelijking bieden, dan is de angst voor de grote en luidruchtige internetverzekeraars en direct writers ongegrond", aldus Bas de Voogd, CEO van Voogd & Voogd. De Voogd tekent daarbij aan dat alle personenautoverzekeringen beschikbaar via Klik & Sluit betrokken zijn in de analyse. "Niet alleen de huismerken van Voogd & Voogd en de verzekeringen van de intermediaire maatschappijen die wij in volmacht aanbieden, maar ook de producten van verzekeraars waarvoor wij niet optreden als gevolmachtigde."

Wilt u ook snel u voordeel berekenen?


Printer-friendly version

SEM Consultancy
ArbeidsongeschiktheidCaravanMeld u aan!SEM ConsultancyPop Up