Home pageParticulierenGeld lenen

AFM-folder Verstandig Lenen

U Kunt hier de AFM folder Verstandig lenen downloaden [159 KB]

SEM Consultancy werkt samen met Interbank. InterBank is een van de grootste en meest ervaren financieringsondernemingen van Nederland. InterBank is betrouwbaar en betrokken en staat voor verantwoord lenen. Financiële risico's voor onze klanten proberen we zo veel mogelijk te voorkomen.

Hoe werken wij?

InterBank biedt verschillende vormen van krediet, zodat consumenten hun (aankoop)plannen kunnen realiseren. Daarbij werken wij samen met assurantieadviseurs, professionele kredietbemiddelaars en dealers. Finata Bank, een van de oudste financieringsmaatschappijen van Nederland, is onderdeel van InterBank.

Bereken hoeveel u kunt lenen.Klink op onderstaande link om informatie aan te vragen.
Aanvraag kredietinformatie

Leen doordacht!
Ooit leenden mensen alleen geld als ze het niet breed hadden. Tegenwoordig lenen steeds meer mensen om net wat extra bestedingsmogelijkheden te hebben. Dat kan ook helemaal geen kwaad, als je het maar op een verantwoorde manier doet. Want wie geld leent, gaat wel de verplichting aan dat geld terug te betalen, met rente. Denk daarom goed na vóór u een lening aangaat. Probeer allereerst de lening af te stemmen op het doel waaraan u het geld wilt besteden.

Sparen of lenen?

De meeste mensen kunnen dure zaken zoals een auto, een televisie of de huwelijksreis niet zomaar uit hun inkomen betalen. Daarvoor moeten ze sparen of lenen. Veel Nederlanders sparen: samen hebben ze op ruim 26 miljoen spaarrekeningen bijna 153 miljard euro staan.
Sommige mensen lukt het gewoon om maandelijks geld opzij te zetten en te reserveren voor die grote uitgave. Lenen, ook wel ‘sparen achteraf’ genoemd, kan dan een passende oplossing zijn. Dat geldt ook als u nú die uitgave wilt doen en niet pas over een aantal maanden of zelfs jaren.

Welke lening is het meest geschikt?
In het algemeen geldt: stem de looptijd van de lening zo veel mogelijk af op het doel van de lening. Als u bijvoorbeeld elke zomer een buitenlandse reis wilt maken, is het wel zo verstandig dat de lening is afgelost vóór uw volgende vakantie begint. Er zijn verschillende vormen van consumptief krediet, elk met hun eigen bijzonderheden. Van die bijzonderheden hangt af welke leenvorm voor u het beste is. Daarom staan hier de verschillende consumptieve kredieten op een rij.

Klink op onderstaande lening op een uitleg over het soort lening te krijgen.

Doorlopend Krediet

Huurkoop

Particuliere Lease

Persoonlijke Lening

Seniorenlening

Spaarlenen

Hoeveel geld kan ik lenen?

Om te berekenen hoeveel u maximaal en verantwoord kunt lenen, kunt u eenvoudig het onderstaande rekenschema invullen.

U kunt na het berekenen van uw maximale lening direct de lening aanvragen.

Bereken u verantwoordelijk krediet


Printer-friendly version

Seniorenlening
Hoeveel geld kan ik lenen.
ArbeidsongeschiktheidCaravanMeld u aan!SEM ConsultancyPop Up