Home pageBedrijvenRisico Analyse

Risico’s inschatten

Alles van waarde is verzekerbaar. Maar dat betekent nog niet dat alle financiële risico’s in uw onderneming dan maar verzekerd moeten worden. Verzekeren begint met een gedegen risicoanalyse. Risico’s opsporen, inschatten wat het financiële effect daarvan zou zijn en een bewuste keuze maken voor preventie, eigen risico of verzekeren.
Het inschatten van risico’s is daarbij cruciaal. Een kleine schade kan indirect grote financiële consequenties hebben. Als bijvoorbeeld uw productie noodgedwongen stilligt, loopt u omzet mis, terwijl de kosten gewoon doorlopen. Of een op het oog onschuldig ongeluk, leidt tot een claim van een klant of medewerker.

Als specialist in bedrijfszekerheid maken we graag samen met u een goede risicoanalyse. En we adviseren u over wat verstandig is: risico’s afdekken of zelf dragen. Het resultaat: een kostenefficiënt verzekeringspakket, met de noodzakelijke dekkingen voor uw onderneming. Neem daarom voor een afgewogen advies contact met ons op.

Tip! Maak bij een risicoanalyse ook gebruik van de kennis van uw medewerkers. Zij hebben vaak een goede kijk op mogelijke risico’s op de werkvloer.

Advies: Stel een draaiboek op of maak een crisisplan voor calamiteiten. Dat biedt u en uw medewerkers houvast in moeilijke omstandigheden.


Debiteurenrisico.
Slecht betalende debiteuren zijn een reëel risico voor ondernemingen. Een goede klant die niet kan betalen of een onbetrouwbare klant die niet wil betalen; het heeft direct invloed op uw liquiditeitspositie.

Het is dan ook belangrijk een strak debiteurenbeleid te voeren. U kunt daarnaast een kredietverzekering afsluiten en het debiteurenrisico (deels) of zelfs de incasso uit handen geven. Vraag ons naar de mogelijkheden.Printer-friendly version

ArbeidsongeschiktheidCaravanMeld u aan!SEM ConsultancyPop Up